Haruki Kato

Jag har börjat läsa lite i böckerna som Sensei Kato har skrivit, och hittade en passage i början av första boken – det handlar om vad vi äter, alltså att vi inte kan stoppa i oss vad som helst, och sedan tro att vi kan bli fixade av doktorer och mediciner:

“I continued to do clinical work with Jin Shin Jyutsu after Master Murai passed away in 1960, but I ran into a wall and was in a state of agony for a while because I could not solve problems by Jin Shin Jyutsu alone. During that period, I happened to pick up a book about macrobiotics called “Food that transforms your body” by Master Michimasa Nishizawa. I was deeply impressed with the message that touched the essence of Chinese medicine.”

och så pratar han också om “nutrition-induced changes in structure”  dvs det måste vara balans i det man äter enligt de fem elementen, annars kan man orsaka “changes in conformation”.

Det är bra att han går in lite mer på det här med mat, ibland får man höra att man t o m kan äta gift, om man är i harmoni enligt Jin Shin Jyutsu – men vem är i perfekt harmoni? Inte jag i alla fall! Det pratas inte så mycket om vilken näring vi ger till oss själva “inifrån” på kurserna, men det är ju ett helt studieområde bara det, inte så lätt att täcka in allt, förstås..

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Tage Wallstrom
  Jul 13, 2013 @ 14:25:02

  Hej! Tack för blogget! Jag undrar var Scottsdale ligger?

  Mvh

  T.

  Reply

 2. jsjheleneiliste
  Jul 13, 2013 @ 15:14:00

  Scottsdale ligger i Arizona, USA – i Scottsdale ligger huvudkontoret för Jin Shin Jyutsu, som Mary Burmeister grundade i USA efter att ha lärt sig JSJ av Jiro Murai. Det är i Scottsdale allt JSJ arbete utgår ifrån, kan man säga, kontoret i Scottsdale är “spindeln i nätet” för allt Jin Shin Jyutsu arbete som händer.
  Du kan läsa mer om Mary här, på Jin Shin Jyutsu institutets hemsida:
  http://www.jsjinc.net/pagedetails.php?id=about-mary

  och du kan kolla institutets hemsida http://jsjinc.net/
  det finns mycket information om Jin Shin Jyutsu där, t ex böcker man kan köpa, det finns CDs och videos, var det finns kurser man kan gå – det finns kurser över hela världen, och man kan också hitta JSJ terapeuter via hemsidan.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

July 2013
M T W T F S S
« Jun   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d bloggers like this: