Kinesisk kostlära av Peter Torssell

Jag tänkte försöka börja gräva lite djupare i det här med förståelsen med hur kosten påverkar vårt mående, vilket jag i och för sig har hållit på med i ganska så många år – men nu har jag anmält mig till en kurs i makrobiotisk matlagning, i sydvästra England (Devon), http://www.macroschool.co.uk med Oliver Cowmeadow. Han kombinerar det makrobiotiska med de fem elementen, ni kan se video-föreläsningar med honom här:
The five elements presented by Oliver Cowmeadow 

Jag har köpt 4 stycken olika kokböcker, på engelska, med teorier och tips om det här (har inte fått dom än, dom är på väg med posten..) – men i processen i att hitta böcker och material om det här fick jag ett tips om en bok skriven på svenska, av Peter Torssell, Kinesisk kostlära, den går att få tag på bl a via bokus.com. Det här är texten om boken på bokus.com:

“Torssell, Peter. Kinesisk kostlära. Akupunkturakademin. Ca : 260 sidor. “Kinesisk kostlära” är en bok för alla som vill veta hur mat påverkar hälsotillståndet. Den förklarar både ur ett grundläggande och ett mer avancerat perspektiv hur ätande och kost påverkar vår hälsa enligt traditionell kinesisk medicin. I boken finns mer än 260 olika födoämnens effekter definierade och dessutom finns mer än 140 kostrecept för olika besvär som t.ex. sömnbesvär, förstoppning, hosta, eksem och benkramper. I Kinas mångtusenåriga traditioner har man hävdat att kosten är av största vikt för att bibehålla hälsan, behandla och rehabilitera sjukdomar. I denna bok finns essensen av dessa traditioner förklarade. Författare till bokpresentationen : Peter Torssell

Kinesisk kostlära är en bok för alla som vill veta hur mat påverkar hälsotillståndet. Den förklarar både ur ett grundläggande och ett mer avancerat perspektiv hur ätande och kost påverkar vår hälsa enligt traditionell kinesisk medicin. I boken finns mer än 260 olika födoämnens effekter definierade och dessutom finns mer än 140 kostrecept för olika besvär som t.ex. sömnbesvär, förstoppning, hosta, eksem och benkramper. I Kinas mångtusenåriga traditioner har man hävdat att kosten är av största vikt för att bibehålla hälsan, behandla och rehabilitera sjukdomar. I denna bok finns essensen av dessa traditioner förklarade. Författare till bokpresentationen : Peter Torssell”

Det finns ju så många olika sätt att tänka om mat, med alla dessa dieter som finns nuförtiden, men man får försöka pröva, och förhoppningsvis hitta något som fungerar för just “mig”, att lyssna på sin kropp, och vad den vill och inte vill ha…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

December 2013
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggers like this: