Video: Sweet suicide, or how sugar ruins your health

Another post about sugar… the video is in English, but the text below is in Swedish.. (an advice is to use translate.google.com) 

and this is the website adress mentioned in the end of the video:

http://nancyappleton.com

and this is the Swedish link, and text:

http://nosugaradded.se/paverkas-barn-av-socker/

Det konstiga som vi upptäckt med den här frågan är att många sk experter inte anser att socker påverkar barn eller att det är försummande litet. Däremot är vittnesmålen skrämmande många från föräldrar om hur deras barn personlighetsförändrats efter sockerintag eller stora sockerintag.

För oss är det inte konstigt att det är stökigt med trötta okoncentrerade elever i skolan idag. Sockret flödar i kosten och lättprodukter förekommer fortfarande som också driver på sötsuget. Kioskerna på högstadium och gymnasium flödar över med måltidsersättningar som allt från Risifrutti och tekakor till godis och läsk. Så har det varit i många många år. Att vi har problem med inlärningen i skolan är för oss ingen som helst överraskning. Socker ger dimhjärna och koncentrationssvårigheter och extrem trötthet och eller hyperaktivitet. Det går väldigt upp och ner och oerhört snabbt.

Den här filmen visar ett barn som får fri tillgång till sockerbitar och vad som händer då? Det är väldigt längesedan denna film spelades in.

Hur ska vi efter den här filmen tolka barns känslighet för socker? Hur hanterar vi det? Vilken är din erfarenhet av barn som äter socker?

Bör socker förbjudas för barn? Kan vi föräldrar verkligen ta ansvar för våra barns sockerkonsumtion eller vill vi unna våra barn det söta? Struntar vi att göra något åt det för att vi skäms för att vi gjort fel mot våra barn under lång tid? Orkar vi inte med detta för att vi vuxna själva inte vill att någon skall röra vårt socker.

and the Swedish website:

http://nosugaradded.se

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

May 2014
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: