Hemköp öppnar ekologisk affär vid Torsplan, Stockholm

Jag var och kollade nya Hemköps-affären idag – det var väl visserligen inte så mycket där som man inte kan få tag i välsorterade hälsokostaffärer, men ju fler affärer som tar mer ansvar och håller en ekologisk profil, desto bättre. Och Hemköp är ju en stor matvarukedja, så det är bra. Och mycket av det som fanns i affären finns redan i sortimentet hos de “vanliga” affärerna, men det var bra att det var samlat “under ett tak”, så att säga..
Här är vad dom har att säga själva om den nya affären:

https://www.hemkop.se/Miljo–ansvar/Premiar-for-en-reko-butik/

Hemköp Reko är en helt ny matbutik och en del av vårt hållbara arbete. Här handlar du tryggt förvissad om att varorna är ett bra val för miljön, din hälsa och vår omvärld.

Intill den stora Hemköp Torsplan i Stockholm ligger en lite annorlunda, och väldigt reko matbutik. På 160 kvadratmeter ryms ett omsorgsfullt utvalt sortiment med bland annat ekologiska, Fairtrade-märkta, glutenfria och laktosfria varor. Vi kallar det Hemköp Reko.

Vi vill förenkla för de kunder som vill hitta ett noga utvalt sortiment på ett och samma ställe. Det kan vara allt från varor med certifieringar som Fairtrade eller MSC, till ekologiska och vegetariska alternativ.

Inspiration och fika

Butiken är en välkomnande och inspirerande miljö där du kan upptäcka nya produkter, bekväma måltidslösningar och nyttiga alternativ för din fartfyllda vardag. I butiken ryms också ett café som säljer luncher, fräscha mellanmål samt noga utvalt kaffe från Johan & Nyström. Här kan du sticka in huvudet för en kopp rättvisemärkt kaffe, en kallpressad juice eller en nyttig sallad. På den anslutande uteserveringen kan du ta dig en eko-öl eller ett glas ekologiskt vin. Målet är att inspirera dig till en nyttigare livsstil med spännande mat och innovativ matlagning.

Vad vi menar med reko

Hemköp har som mål att bli Sveriges mest hållbara varumärke och arbetet har pågått i många år. Närodlat, glutenfritt och att göra medvetna val är exempel på vad vi anser som reko. Hållbara initiativ som gör att vi sparar vår planet för framtiden, att barn har rätt till en trygg uppväxt och att människor lever under drägliga förhållanden på odlingar och vid produktion. Vi menar att det som gör gott smakar godare. Hemköp Reko fungerar som ett showroom för det som finns i alla våra butiker, i olika utsträckning. Ett sortiment där allt är utvalt med största omsorg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

May 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: