Ny ekobutik (Paradiset) på Brännkyrkagatan i Stockholm

Jag har inte hunnit pröva den här affären än, men det verkar ju lovande, ska definitivt stötta ett sånt initiativ! Har hört att inte allt är ekologiskt i affären, men det kanske ändrar sig så småningom? Som det står i artikeln, att det är 80% i alla fall…

http://elledecoration.se/i-dag-oppnar-skandinaviens-storsta-ekobutik-i-stockholm/

Nu öppnar Skandinaviens största ekobutik

Allt fler väljer ekologiskt! Johannes Cullberg är en av de som tidigt såg efterfrågan men inte kände att utbudet på matvarubutikerna var bra nog.

– Coop hade förra året ett ekoutbud på cirka 8 procent och världens största ekokedja har ett sortiment bestående av cirka 30 procent ekologiska varor. Vi är stolta över att kunna erbjuda nära 80 procent ekologiska varor.

Nu öppnar han därför Skandinaviens största ekobutik, Paradiset i Stockholm. Med en yta på 1600 kvm och ett produktutbud som omfattar allt ifrån färskvaror till hygienartiklar blir butiken en av de största i Europa.

Unknown-21-700x1049

Johannes Cullberg

– Många konsumenter har idag krav på att veta vad de stoppar i sig, var produkterna kommer ifrån och hur de tagits fram med hänsyn till djur, människa, natur och miljö. Vi vill ta ansvar och erbjuda dessa konsumenter medvetna produkter oavsett om det gäller kött, fisk, bröd eller hygienartiklar. Alla skall kunna äta med gott samvete säger Johannes Cullberg, grundare och initiativtagare till butiken.

Paradiset-1

Paradiset-3

Med Paradiset får Stockholm sin första fullsortimentsbutik med ekologiska, småskaliga och naturliga livsmedel, med över 4500 produkter fördelat på mejeri, torrvaror, deli, frys, hälsa & skönhet och barnavdelning.

paradiset1-700x471

Paradiset foodcourt består av Smakkultur, Delibruket, Saltå Kvarn Bageri, Rawgott och StikkiNikki samt en bar med närproducerat öl, ekologiskt vin och champagne.

Butiken öppnar den 4 juni på Brännkyrkagatan 62, vid Mariatorget i Stockholm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

August 2015
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d bloggers like this: