12 naturliga alternativ till antibiotika

Det här är en mycket bra lista – och jag skulle vilja lägga till mjölksyrade grönsaker till den här listan också – det är så enkelt att ta några skedar mjölksyrade grönsaker som en liten förrätt till maten varje dag – det kanske inte fungerar som antibiotika, men har man en bra tarmhälsa överhuvudtaget, så har man ett starkare immunförsvar…

http://mittfunktionshinder.se/blog/2015/01/13/12-naturliga-alternativ-till-antibiotika/

DET SOM HÄNDER VARJE GÅNG DU TAR ANTIBIOTIKA ÄR ATT DU ÄVEN TAR DÖD PÅ DE NYTTIGA BAKTERIERNA I TARMARNA

Antibiotika används för att döda bakterier och de skiljer inte mellan bra eller dåliga bakterier. Det som händer varje gång du tar antibiotika är att du även tar död på de nyttiga bakterierna i tarmarna. Goda bakterier i tarmen hjälper människor på många sätt, bland annat göra vitaminer och öka immunförsvaret. Vissa forskare tror att om du dödar dem med antibiotika så kan det vara en bidragande faktor till en ökning av kroniska sjukdomar som fetma, astma och cancer. Om du behöver ta antibiotika bör du också ta probiotika som hjälper till att återställa de goda bakterierna i tarmen.

Honung i sin råa form användes som ett antibakteriellt medel (antibiotika) långt innan de syntetiska antibiotika utvecklades i kulturer över hela världen för en mängd olika sår och sjukdomar.

Idag är det vetenskapligt bevisat att denna söta medicinen har antibakteriella egenskaper som effektivt kan bota hudutslag, brännskador och skrubbsår. Honung rengör tänderna och munnen av bakterier och stoppar blödande tandkött.

Det är också effektivt vid behandling av sår och blåsor. Vid behandling av sår eller inflammationer, är det mycket viktigt att välja rätt honung. Mörkare honung har bättre antibakteriell effekt – och det måste vara i sin råa form och bör det inte vara pastöriserad.

Grönt te är löjligt gynnsam för hälsan eftersom det är överfyllt av antioxidanter och näringsämnen och naturligtvis har dessa har en kraftfull effekt på kroppen. Du behöver en god tillgång på antioxidanter och näringsämnen eftersom de förbättrar hjärnans funktion medan det samtidigt uppmuntra fettförbränning, och minskar risken för tumörer. En aktiv ingrediens i grönt te är Epigallocatechingallat (annars känd som EGCG), vilket är särskilt effektivt mot vissa stammar av orala bakterier så gurgla runt tet i munnen för att få fördelarna.

Olja från oregano dödar patogena bakterier utan att störa våra viktiga och nödvändiga nyttiga bakterier. Oreganooljan är antiseptisk, antiinflammatorisk, dödar skadliga bakterier, svamp och parasiter och är en stark antioxidant, vilket gör den till en extremt kraftfull 3-i-1 kombination men återigen utan att uppmuntra antibiotikaresistens, vilket gör det till ett attraktivt alternativ till de överutnyttjas läkemedel.
Nyckeln antimikrobiell ingrediens som finns i olja av oregano är carvacrol. För att vara effektiv oljan så behöver den innehålla minst 70 procent carvacrol.

Echinacea – indianer har använt echinacea som ett sätt att bekämpa infektioner och behandla skador för i över 400 år. Studier har visat sin förmåga att minska smärta, minska inflammation, och fungera som en antiviral samt en antioxidant. De glykoproteiner, flyktiga oljor, flavonoider och alkamides i roten hjälper till att behandla fotsvamp, urinvägsinfektion, öroninfektioner, och skador som läker långsamt.

Vitlök har används genom århundradena i många kulturer medicinskt. På 1700 så användes vitlök för att avvärja den dödliga pesten. Den innehåller kraftfull antibiotika, antiseptisk, anti-svamp, och antimikrobiella egenskaper. Forskning har visat att det hjälper till att skydda goda bakterier och eliminera dåliga bakterier. Den är extremt hög i naturliga antioxidanter som finns för att förstöra fria radikaler, som i sin tur bidrar till ett starkare immunsystem. Det är den aktiva ingrediensen allicin som är den avgörande komponenten för att förstöra liksom avvärja de skadliga bakterierna.

Oliv Lövs Extract  – frukten, löven och fröna från olivträdet är packade med förmåner för naturlig hälsa. Det kan behandla infektioner, både virus- och bakterie, och ökar även friska renande bakterier i magen. De polyfenol kallade oleuropein och fettsyror som finns i anläggningen är de viktigaste komponenterna i medicinsk användning.

Ingefära har länge rekommenderats som ett effektivt sätt att avvärja illamående orsakad av åksjuka eller graviditet. De fenolföreningar som kallas shogaols och gingeroler är den aktiva komponenten i roten som bidrar till de antiinflammatoriska förmåner samt att sänka kolesterolet. Det är lätt att integrera ingefära i våra dagliga kost.

Kokosolja – de mättade fetter som finns i kokosolja innehåller antibakteriella, antiseptiska, anti-svamp och anti-parasit egenskaper som stärker ditt immunförsvar. Kokosolja kan vidare gynna huden genom att behandla och förhindra hudinfektioner och hjälper också vid behandling av olika hudproblem såsom eksem, psoriasis, dermatit och många fler. Kokosolja har antimikrobiella egenskaper som bidrar till att bekämpa matsmältningsbesvär framkallande av bakterier, svampar och parasiter och har effektivt används för att förebygga och bota candida. Några av de mest lovande forskning under senare år har varit i området för att använda laurinsyra eller mono, båda kommer från kokosolja, i behandlingar för antibiotikaresistenta super bakterier.

Kanel – i en studie utförd av en grupp kirurger, visade det sig att kanel kan döda de flesta bakterier som finns på sjukhus, medan i en annan studie fann man att kanel kan döda bakterier resistenta mot standardantibiotika, och i den tredje studien, upptäcktes det att kanelens dödsfiende är E- coli bakterien.

Andrographis Paniculata – roten och blad av denna sydasiatiska planta har en egenskap som lindrar förkylningssymptom. Det har också använts för att behandla insektsbett, hemorrojder och en rad olika infektioner. Den aktiva ingrediensen i de flesta andrographis kosttillskott kallas andrographolide.
(vet inte om det finns något svenskt namn för den här örten – hittade en liten beskrivning av vad örten har för verkan:
Andrographis paniculata Kariyat Chiretta, King of Bitters
Nyckelord: Immunförsvar Lever / galla Inflammation (ACTH-ökande) Hämmar blodplättssamling Bittermedel Mjälte, parasiter)

Kryddnejlika – än idag använder tandläkare kryddnejlika olja som orala antiseptisk och desinfektirings medel för rotfyllningar. Eugenol, som finns i stora mängder i kryddnejlika, betraktas som den primära antimikrobiella föreningen av plantan. Detta faktum har dokumenterats av många forskare runt om i världen.

Om du vill att lindra tandvärk, tugga kryddnejlika i ett par minuter och smärtan kommer att försvinna inom två timmar. Dock är kryddnejlika mest effektiv när den förvandlas till olja.

Reishi – inom kinesisk medicin anses den vara ett av de mest verksamma preparaten som finns att tillgå och den verkar utjämnande på organismen. Den används i Kina för att behandla en mängd olika hälsoproblem som sömnstörningar, hjärt- och cirkulationsproblem, astma, allergier, hepatits och övervikt.
Den är rik på vitaminer, mineraler, magnesium, kalium, kalcium, zink, koppar, mangan, geranium, polysakarider och aminosyror. Modern forskning i USA och Japan bekräftar svampens blodtryckssänkande effekt och dess effekt på ett högt kolesterolvärde. Den anses även hämma frisättandet av histamin, som uppkommer vid en allergisk reaktion.
Det säges att den verkar avslappnande på centrala nervsystemet och i Asien används den som naturmedel vid cancerterapier, för att stärka individen. .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: