Om Jin Shin Jyutsu terapeuterna

HeleneHelene Iliste:
kom i kontakt med Jin Shin Jyutsu i mitten på 1990-talet. Jag anser att det är ett kraftfullt självhjälpsverktyg, och jag använder det dagligen på mig själv.Jag kommer gärna och håller en självhjälpskurs, det kan vara allt ifrån en tre timmars kurs till en helgkurs.
Jag ger också behandlingar – jag bor i Stockholms innerstad, så det är där behandlingarna sker, men självhjälpkurserna kan förstås förläggas till andra ställen än Stockholm.
Jag har utbildat mig bl a i London, New York, San Francisco, Spanien, Paris, Hamburg osv.
Mina lärare hittills har varit Susan Schwartz, Jed Schwartz, Mona Harris, Ian Harris, Waltraud Riegger-Krause, Wayne Hackett, Muriel Carlton, Philomena Dooley, Petra Elmendorff, Anita Willoughby, Nathalie Max, Sadaki Kato, Carlyse Smyth, Michael Wenninger, Jill Pasquinelli, Carlos Gutterres. Ni kan hitta mer information om dessa lärare här: https://www.jsjinc.net/instructor-directory.php

Jag har även varit på besök ett par gånger på Jin Shin Jyutsu institutet i Scottsdale, Arizona (det som Mary Burmeister startade, och nu drivs vidare av hennes son David) – vill ni veta mer om hur det är där och hur det fungerar är det bara att kontakta mig.

Jag har också gått Axelssons akupressurutbildning,  där har jag bland annat undersökt skillnader och likheter i dessa två akupressurformer (men Axelssons akupressurform har sin grund i Jin Shin Jyutsu), och håller på att fördjupa mina kunskaper i akupunkturpunkter och meridianer ytterligare. Har gått en kurs i öronakupunktur/akupressur, där vi bl a fick lära oss NADA punkterna, men också organpunkter och en hel del annat.
Jag är också med i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Jag är också intresserad av kostens betydelse för hur vi mår, jag tror att det är väldigt viktigt vad vi äter.. jag har gått några kurser som handlar om det också, bl a levande föda/raw food och en makrobiotisk kurs, och skriver en del om kosten i min blogg här också. Och jag har också gått en utbildning i örtmedicin, som gavs av Mic McMullen.
Jag har också gått en kurs i ansikts och tungdiagnostik, med Steven Acuff, och jag går just nu en kurs med Peter Torssell (författare till boken Kinesisk kostlära), Mat som medicin – dvs hur man kan använda mat som medicin enligt TCM (traditionell kinesisk medicin).

För övrigt har jag arbetat som musiker och musiklärare, med piano, rockgrupper och musikal/teater som specialitet.
Kontakt: helene_iliste@hotmail.com    mobilnr 070-684 1098
Och det går också att boka behandlingar via Boka Direkt:
Boka tid
http://jinshinjyutsuheleneiliste.bokadirekt.se

Claire Boelhouwers:
har använt konstarten Jin Shin Jyutsu sedan hon deltog i en själv-hjälpsgrupp 1992. Hon blev 1998 auktoriserad praktiker och utbildare i själv-hjälpsgrupper, via det internationella förbundet för JinShin Jyutsu i Scottsdale, USA. Hon har en kandidatexamen i antropologi och sociologi.
Hennes tidigare arbetserfarenheter innefattar arbeten i utbildningscentrum (förskolor), både i rollen som lärare och utbildningsinstruktör. Hon har dessutom lett klasser i läs-och skrivkunnighet samt arbetat i samhällsutvecklingsprojekt. Claire har även länge varit student i Alexandertekniken, vilken hon tycker haft stor påverkan och utvecklat hennes förståelse för hur sinne och kropp samspelar i en helhet.
För tillfället jobbar Claire också deltid som Waldorf-förskollärare, och hon bor i Uppsala
Kontakt: claire_jsj@hotmail.com mobilnr 0733-906259

Anita foto

Anita Westöö:

började studera Jin Shin Jyutsu  2003 och praktiserar dagligen Jin Shin Jyutsu som självhjälp. För henne är det ett utmärkt sätt att uppnå balans och harmoni i  vardagen.

Anita är utbildad genom Jin Shin Jyutsu  Institutet i Scottsdale, Arizona. Utbildningen har skett i  Uppsala, Köpenhamn, Rotterdam och på Irland. Lärare har varit Philomena Dooley, Jill Holden, Petra Elmendorff, Wayne Hackett, Mona Harris och Ian Harris.

Anita har en bakgrund som socionom och pedagog/Montessorilärare. Hon deltar  i yoga och ki-träning samt studerar Kiatsu för Mahesh Potenciano. Hon är även utbildad i EFT.  Anita är också mycket intresserad av kostens betydelse för hälsan.

Anita ger behandlingar i Kista (Stockholm) och kan ha självhjälpsgrupper i Jin Shin Jyutsu efter överenskommelse (minst 4 deltagare).

Kontakt: anita.west@bredband.net, mobil 073-592 10 63

kristin
Jag heter Kristin Ellingsen och jag är certifierad Jin Shin Jyutsu behandlare. Jag har alltid försökt hjälpa människor när jag har sett att de behöver det. Det knådas i nacken, då är jag där på en gång och masserar.

I 2014 gick jag kurs i Friskvårdsmassage på Axelssons. Jag tyckte om att massera, men ville hjälpa mer. I mars 2015 hittade jag Jin Shin Jyutsu, blev alldeles lyrisk och gjorde min första kurs i april 2015 i Uppsala. Instruktör Natalie Max. I februari 2016 gjorde jag min andra kurs i Strasbourg i Frankrike med instruktör Jed Schwartz. Efter min tredje kurs i Amsterdam i Nederländerna i augusti 2016 (instruktör Susan Schwartz) blev jag certifierad.

Jag är tacksam över att Anita Westö (som har 15 års erfarenhet med Jin Shin Jyutsu) tog mig under sina vingar. Vi har bytt behandling sedan april 2016. Sedan augusti 2016 har även Helene Iliste (som har 25 års erfarenhet) förbarmat sig över mig. Det är guld att ha såna erfarna och mänskliga mentorer.

Mitt företag, mysliv Sverige, har nu knutit an till Bokadirekt.se
Du är mycket välkommen att boka tid via
https://www.bokadirekt.se/places/mysliv-sverige-16563
eller du kan nå mig via www.mysliv.se Tryck ”Boka tid” knappen, den är länkat till Bokadirekt.se
Jag ger behandlingar både i Spånga och vid St Eriksplan (Stockholm)
Jag ser fram emot att hjälpa just dig att leva ditt mysliv med balanserade energier!
Varma hälsningar
Kristin Ellingsen
Mysliv Sverige

Ashiko Orrhult
0760 772 909

Roger Klasson, Långsjövägen 15, Åkersberga
073 910 75 50

Se även under fliken “Kontakt” högst upp i menyraden, där finns fler terapeuter
och också kontaktinfo till folk som har gått JSJ-kurser,
som vill byta behandlingar med varann.

Webmaster: Helene Iliste

July 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d bloggers like this: